Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-24 16:11:16 |
Nipitiri:
No ikka lubame, Nipitiri. AGA väga kergelt Sa ei pääse - "arvestuse" jaoks pead Sa natuke rohkem oma pavlovast rääkima: mis retsepti kasutasid, kaua küpsetasid ja mis temperatuuril, kuidas kaunistasid ja kuidas maitses.
Ja ega Sa juhuslikult pilti ei teinud? (Kuna pean end täitsa tavaliseks ja normaalseks inimeseks, siis loomulikult oletan ma, et ka kõik teised tavalised ja normaalsed inimesed teevad enne söömaasumist oma roast foto :D )
PS Thredahlia - Sina saaksid ka arvestuse kätte, kui näitad pilti, kirjeldad kooki ja viitad siis oma põhjalikule postitusele :/
Kui lubatakse, siis loen oma pavlova ka tehtuks ja ühistegemise linnuke kirja ;-) - tegin viimati samuti millalgi märtsi alguses ja liiga ruttu korrata ei tahaks. |
|
Merilin Abikokk 2008-03-24 16:32:15 |
Pille:
Oot-oot, kas ainepunkte ka saab :P
PS Thredahlia - Sina saaksid ka arvestuse kätte, kui näitad pilti, kirjeldad kooki ja viitad siis oma põhjalikule postitusele :/ Mina kirjutasn Pavlovast tõesti ka kunagi - blogis muidugi. Ülemäära magus küll ei olnud - marjad on peal ju hapud. Ja besee ise on selline tänuväärt õhku täis tükk, et kui kogu kooki üksinda ära ei söö, siis paksuks küll ei lähe. Olen kiividega ka proovinud ja marjaseguga teiste kätetööd maitsnud, aga maasikaga on siiani enim maitsenud. PS! Mulle just meeldib see seest nätskem variant, pude, kuiv ja magus besee väga ei meelita. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Nipitiri Abikokk 2008-03-24 16:36:41 |
Pille:
Tegin nn "nätske" variandi äädika ja tärklisega, tõenäoliselt pärines retsept mõnest Good Foodist, aga kuna nende veebisaidile hetkel ligi ei pääse, siis ei saa tõenäolistele kandidaatidele viidata (usun, et Nigella versioon on enam kui pädev). Kaunistasin mascarpone-vahukoore segu ja granaatõunaseemnetega. Mascarpone asemel soovitan ikkagi puhta vahukoore või mõne muu kergema-vedelama kraami juurde jääda. Aga maitses ikka hästi, kuigi järgmine kord teen pealse hapukama, et beseed tasakaalustada. "arvestuse" jaoks pead Sa natuke rohkem oma pavlovast rääkima: mis retsepti kasutasid, kaua küpsetasid ja mis temperatuuril, kuidas kaunistasid ja kuidas maitses. Ja ega Sa juhuslikult pilti ei teinud? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-24 16:38:39 |
Nipitiri:
No juba läheb :)
Kuigi see kõige ülemisel fotol olev Matilda pavlova oli väga maitsev, siis minugi jaoks oli see mascarpone-vahukoorekreem seal peal natuke liiga rammus, isegi võikreemilik. Aga eilne kohupiima-vahukoorekreem oli täitsa mõnus. Kuna marjad olid meil magusad (kirsikompott), siis see kreem oli hapukaks komponendiks.
Tegin nn "nätske" variandi äädika ja tärklisega, tõenäoliselt pärines retsept mõnest Good Foodist, aga kuna nende veebisaidile hetkel ligi ei pääse, siis ei saa tõenäolistele kandidaatidele viidata (usun, et Nigella versioon on enam kui pädev). Kaunistasin mascarpone-vahukoore segu ja granaatõunaseemnetega. Mascarpone asemel soovitan ikkagi puhta vahukoore või mõne muu kergema-vedelama kraami juurde jääda. Aga maitses ikka hästi, kuigi järgmine kord teen pealse hapukama, et beseed tasakaalustada. Thredahlia:
Justnimelt. Nädalavahetusel üks tark ja asjalik kaalujälgijast sõbranje rääkis, et pavlova on just sobiv magustoit saleda joone ihaldajatele. Kui nüüd vahukoor välja arvata, siis on ju peaaegu rasvavaba dessert :) Ja kuna beseekiht on tõesti suhkur+munavalged, siis vahukoor tuleks vahustada võimalikult vähese suhkruga ning marjad peaksid olema hapukamad (vaarikad, maasikad, laim, granaatõun, granadillid - kõik ju sellised magusad, ent samas hapukad marjad ja viljad).
Ülemäära magus küll ei olnud - marjad on peal ju hapud. Ja besee ise on selline tänuväärt õhku täis tükk, et kui kogu kooki üksinda ära ei söö, siis paksuks küll ei lähe. Olen kiividega ka proovinud ja marjaseguga teiste kätetööd maitsnud, aga maasikaga on siiani enim maitsenud. |
|
Vernanda Abikokk 2008-03-24 19:45:39 |
tundub, et tuleb minna ja osta mikser, mis siiani majapidamisest puudub. äkki nädalavahetusel suudan ennast kokku võtta ja ka sooritusega maha saada, siis oleks nagu põhjust ka. | |
Tiina Abikokk 2008-03-25 14:32:19 |
Mis te arvate, kas Nigella pavlova retseptis võiks maisitärklise asendada kartulitärklisega? (Ei näe erilist mõtet tervet pakki kappi seisma osta.)
*Peale kõigi teie kommentaaride lugemist ja piltide vaatamist olen ikkagi sunnitud selle asja ette võtma :/ :P Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-25 14:42:33 |
Tiina:
Usun küll, et võib asendada. Sega tärklis viimase satsi suhkruga (see tuleb lisada kolmes jaos), siis on kindel, et ühtlaselt jaguneb.
Aga üldiselt on maisitärklis üsna kasutajasõbralik - kasutan seda idamaiste roogade kastmete paksendamiseks (nt spargelkapsa-kanawok), portugali kreemikookide tegemiseks jpm. Erinevalt kartulitärklisest tuleb maisitärklist paar minutit kuumutada keemistemperatuuril - see teeb kasutamise natuke riskivabamaks minu jaoks (kartulitärklis tuleb ju kohe pliidilt ära võtta, muidu vedeldub uuesti).
Mis te arvate, kas Nigella pavlova retseptis võiks maisitärklise asendada kartulitärklisega? (Ei näe erilist mõtet tervet pakki kappi seisma osta.) |
|
Kärt Abikokk 2008-03-25 16:19:15 |
Ma olen ka täiesti maisitärklise peale üle läinud, ka kisselli tegin sellega viimati. Oluliselt ohutum, just nagu Pille ütles. | |
Qsti Abikokk 2008-03-25 20:11:15 |
Pavlova on üks mu suurtest lemmikutest...aga millal ma seda viimati tegin? Liiga ammu. Põhjus selles, et ma ei salli neid ülejäävaid munakollaseid, millele ma pean ilmtingimata välja otsima-mõtlema retsepti, kus need ära kasutada ja sealt edasi läheb asi juba liialdustesse. Seda vähemalt kaalujälgimise koha pealt. See selleks, andke mulle mõni hea idee, kus need kollased ära kasutada ja teen kasvõi homme Pavlova valmis. Seniks siis üks vanem variant (sidrunimahla ja maisitärkilisega), retsept on pärit allrecipes.com'st. Vist oli. |
|
Bloodflower Kokaõpilane 2008-03-25 20:18:05 |
Ma ei saanud ka kiusatusest mööda ja tegin asja ära :) Jahtub praegu ahjus. Kui valmis saab, siis näitan ette ka. Millegi originaalsega ma küll ei hiilanud - Pille retsepti järgi tegingi. See seest pehme variant sii. Ja juhuse tahtel on mul isegi marjad samad - kompotikirsid nimelt :D Vabandan :D Ja tegin 170/140 kraadiga ja tund ning ikkagi on pruun kuidagi see besee :/ Ei tea. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |